Steun onze Renners!

De Philips HealthCare Cycle'ists gaan zes keer de Alpe d’Huez beklimmen om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen ten behoeve van stichting Alpe d’HuZes, die zich ervoor inzet dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Zodat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien.
 
 
Anti-strijkstokbeleid
Net zoals stichting Alpe d'HuZes hanteren wij een strikt anti-strijkstokbeleid. Dit houdt in dat de organisatie géén kosten maakt en dat al het sponsorgeld ten goede komt aan het onderzoek van Alpe d’HuZes. Door deze aanpak weet je zeker dat het door jou gedoneerde geld voor de volle 100% terecht komt bij het onderzoeksprogramma van Alpe d’HuZes. Elke gesponsorde Euro komt dus ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Kijk hier voor meer informatie van het anti-strijkstokbeleid van Alpe d’HuZes.
 
Het Alpe d’HuZes Fonds
Met jouw gedoneerde geld wordt belangrijk onderzoek verricht naar de bestrijding en preventie van kanker. Het Alpe d’HuZes Fonds ontwikkelt concrete revalidatieprogramma's voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten door sportieve activiteiten, zodat zij tijdens en na hun ziekte beter kunnen functioneren. Dit programma, A-CaRe (Alpe d’HuZes Cancer Rehabilitation program) staat in directe verbinding met de missie: lichamelijke activiteit kan helpen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met kanker.
 
Een andere belangrijke doelstelling is onderzoek naar de mentale omgang van patiënten met de ziekte. Voor onderzoek naar deze aspecten wordt de leerstoel ‘Leven met kanker’ gerealiseerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kijk op de site van Alpe d’HuZes voor meer informatie over hun onderzoek.
 
Hoe kan ik doneren?
  • Online via een iDEAL betaling: Kies de renner die je wilt steunen uit op onze teampagina, klik op ‘steun….!’ achter een van de renners. Je wordt dan doorverwezen naar de pagina van die renner op de site van Alpe d’HuZes. Als je daar klikt op ‘steun mij’ krijg je de keuze om direct te doneren of te doneren per beklimming. Als je direct doneert kun je het online formulier invullen en via iDEAL je donatie afhandelen. Je kan ook gebruik maken van een eenmalige machtiging. Als je ervoor kiest om te doneren per beklimming dan krijg je na 3 juni 2010 een bericht welk bedrag van je wordt verwacht.
Je donatie kan in aanmerking komen voor belastingaftrek 
  • Belastingvoordeel voor particulieren: Onder bepaalde voorwaarden mag je giften voor een goed doel aftrekken van je inkomstenbelasting. Een belangrijke voorwaarde is dat het een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) betreft. Dit geldt voor de Alpe d’HuZes. Er is wel een drempelbedrag (1% van uw drempelinkomen) en een maximum (10% van uw drempelinkomen) van toepassing. In dat geval kun je overwegen om een hoger bedrag te schenken, omdat je een deel later van de belastingdienst terugkrijgt. Voor meer informatie, zie: www.belastingdienst.nl/particulier/giften/
  •  
  • Belastingvoordeel voor bedrijven: De giften van bedrijven aan goede doelen zijn aftrekbaar van de belasting boven een totaalbedrag van € 227,-. Het aftrekbare bedrag mag echter niet hoger zijn dan 10% van de totale nettowinst per jaar. Meer schenken mag natuurlijk wel, maar dan is het meerdere niet aftrekbaar. Als een bedrijf het Philips HealthCare Cycle’ists team sponsort, dat wil zeggen dat het Philips HealthCare Cycle’ists team het bedrijf voor de financiële steun een tegenprestatie biedt, ziet de fiscus dit als een normale kostenpost. Het bedrag is dan volledig aftrekbaar. De tegenprestaties die het Philips HealthCare Cycle’ists team het bedrijf kan bieden staan op deze sponsortabel.
Steun dit onderzoek. Draag bij aan een goed, gelukkig en gezond leven met kanker! 
 
Namens het Philips HealthCare Cycle’ists team hartelijk dank voor je bijdrage.