Nieuws‎ > ‎

Weer een gezamelijke groepstraining

Geplaatst 11 apr 2010 23:47 door Cor van den Boogaard   [ 11 apr 2010 23:55 bijgewerkt ]
Op zaterdag 20-03-2010 stond er weer een volgende trainingsdag op het programma. Onder natte maar redelijke omstandigheden kon vandaag de trainingen uitgevoerd worden. We zouden deze training met in totaal 11 renners afwerken, de rest was op zakenreis of ziek of verhinderd.

Eenmaal aangekomen bij de start plek was er ineens een twaalfde renner( deze had zich eerst afgemeld). Geweldig want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Gezamenlijk reden we naar onze eigenlijke start en eind punt, daar werd door Joost uitleg gegeven over het hoe en wat qua training. We zouden de Loorberg, Camerig, Schweiberg en nog wat andere bergjes beklimmen. Ik heb toen wel even met mijn ogen moeten knipperen over het feit wat al die gasten weten over de heuveltjes daar in Limburg. Ze weten precies welke berg waar ligt en wat de stijgingspercentage van elke berg is. Ik heb 21 jaar aan wielrennen gedaan en heb in die tijd nooit iets onthouden qua bergjes en stijgingspercentage ik werkte mijn trainingen en wedstrijden in Limburg gewoon af en reed altijd elke klim opgevoel.

Het is daarom ook mooi om te zien hoe gedreven iedereen is die deelneemt aan de AD6 op 3 juni.

Zoals afgesproken zouden we een ronde rijden, één keer gezamenlijk en daarna de groep opsplitsen in een snelle groep en iets minder snelle groep. De mensen van de minder snelle groep zouden dan vanzelf de renners oppikken die de snelle groep hebben moeten laten gaan. Het mooie van deze trainingsdag was dat iedereen mij in positieve zin verast heeft. Elke renner reed in een goed tempo omhoog. Het was een gelaagde trainingsdag alleen zou de zon die dag eerder mogen schijnen, waardoor we moraalstrepen (wordt in de wielerwereld vaak gebruikt als je kleur verschil ziet op benen en armen) op hadden kunnen doen.

Ik kijk uit naar onze volgende training.
Jarko v.d. Stelt
Comments