Nieuws‎ > ‎

Ook ik heb het gehaald!

Geplaatst 22 jun 2010 04:36 door Cor van den Boogaard
Lieve donateurs,

Heel veel dank voor jullie steun in het Alpe d'HuZes gebeuren.

kort verslag:

3x is gelukt!!

http://www.youtube.com/watch?v=xmGE7AmON5U

lang verslag:

Het was een waanzinnig evenement. We zijn dinsdag met de auto naar Venosc gereden, een klein plaatsje aan de voet van de Alpe, waar we in een fietshotel hebben overnacht. Nederland had de berg en alle omliggende dorpen letterlijk overgenomen.
Dinsdag eerste stukje gefietst, meteen een berg (niet de Alpe, die wilde ik bewaren voor donderdag) op. Prachtig om zo door de alpenweiden de fietsen! Super veel beesten gezien; een das, vossen, reetjes, en mooie vogels. Voor de eerste keer met de auto omhoog; wat een hel!!! Ik mag blij zijn als ik het 1 keer haal!
Woensdag rustdag, fiets nakijken, banden oppompen (spookverhalen over klapbanden afwegen) en eten, eten, eten. Op een dag als donderdag verbrand je ongeveer 8000 calorieën. Op de dag zelf kan je max 5000 calorieën opnemen, dus de rest moet je de dag daarvoor 'stapelen'. Koolhydraten eten dus. ontbijten met 8 boterhammen, 4 ontbijtkoekjes. Lunch met 2 volle borden pasta en 's avonds weer eten....
Donderdag om half 4 op, ontbijten met 4 pannenkoeken met banaan. Het eten zat mij echt tot in mijn neus. Op de fiets naar de start; lekker band onderweg. Beter daar dan op de berg :).
De start duurder zoals verwacht lang. Met 2000 man in een file de berg op. Erg indrukwekkend. Om half 6 uiteindelijk gestart. In elke bocht (21!!) stonden kaarsen die de dagen daarvoor verkocht werden. Het was erg indrukwekkend om te zien dat blijkbaar zoveel mensen op die berg zijn om iemand te herdenken of steun te bieden.
De klim was bizar zwaar. 14 km lang stijgen. Vooral de laatste 4 bochten (een open stuk zonder platte bochten) vond ik erg zwaar.
Eerste 2 klimmen meteen achter elkaar. Was bijna onderkoeld na de eerste afdaling. Afdalen is net zo'n uitdaging als de klim zelf.
Bij de tweede klim iets van 20 minuten in 'onze' bocht 12 (daar hadden wij een busje en supporters) gerust, gekletst en andere fietsers aangemoedigd.
Bij de finish op Kay gewacht die om een uur of 2 ook haar tweede klim finishte. Toen weer afgedaald, deze keer met minder remmen, wat veel relaxter was ( en sneller ;) 70km/u max).
Derde klim was eigenlijk de fijnste. Ik had goede benen, heb meer tempo gehouden, wat eigenlijk veel fijner was. Ik was wel moe, dus verschillende keren in een bocht even wat gegeten en gedronken en van het indrukwekkende uitzicht genoten. Nog een stukje met Leontien van Moorsel opgefietst :)
De emoties bij de finish waren ongelooflijk. Mijn doel voor deelname was voornamelijk geld ophalen en een fysieke uitdaging, maar het was duidelijk dat dit voor veel mensen een manier was om een verlies te verwerken, iemand te steunen of zelf te laten zien dat je ondanks de ziekte best een berg op kan fietsen (respect).

Wij hadden een geweldig team mee, met motorrijders, cameramannen, opdweil ploegen, en chauffeurs.

Nogmaals veel dank voor jullie steun,

Anne-Marije Worm
Comments