Nieuws‎ > ‎

Nog 1 dag!

Geplaatst 2 jun 2010 07:25 door Cor van den Boogaard   [ 2 jun 2010 09:04 bijgewerkt door Frans van den Hurk ]
Door Maarten Barmentlo
 
Het is vandaag woensdag 2 Juni en het is druk in het anders nog redelijk slaperige dorpje Bourg d’Oisans. Overal zijn mensen bezig met elkaar en met hun fietsen. Er wordt druk gediscusieerd over het weer, het eten, de pijntjes en de voorbereiding….en over de aanleiding…het inzamelen van geld voor de ACare stichting, via het Alpe d’HuZes initiatief. Jullie als sponsors hebben dat mogelijk gemaakt! Geweldig! Als ik nu nog 6 keer die berg op rij hebben we in totaal bijna 5000€ bijeengebracht…..dat lijkt misschien niet veel, maar als je je realiseert dat er bijna 3000 mensen meedoen…kan het totaal toch best aanzienlijk worden. Super bedankt voor jullie support en vertrouwen!

Ikzelf ben gistermiddag hier in Bourg d’Oisans aangekomen en heb ter voorbereiding een heerlijke tocht gefietst. Langs een woeste bergrivier…met prachtige vergezichten op het natuurgebied de Ecrins….de weg was prima..stukjes tot 11% en in het total 1000 meter hoogteverschil over een afstand van pak hem beet 20 km…..een rustige training dus. Ik heb de tocht gelukkig samen kunnen doen met mijn persoonlijke verzorger voor deze dagen: Paul Rump. Bij terugkomst een bordje pasta…een warme douche en daarna de rest van het avondeten.

Vanochtend wakker geworden met een apart gevoel…een soort eind-examen gevoel….je weet dat je je goed hebt voorbereid maar weet toch niet precies wat er op je af komt en hoe het zal lopen….en dus krijg je last van wat kriebels in je buik. Vandaag doen we eigenlijk niet zoveel. Ik heb nog even nieuwe bandjes op de fiets gezet, de oude waren toch behoorlijk versleten door het vele trainen. We hebben ook nog eventjes een luie klap stoel voor Paul gekocht waar hij morgen de hele dag op kan zitten terwijl hij ons eten en drinken bewaakt en aanrijkt!

We gaan nu nog even een groepsfoto maken, daarna pasta eten….een beetje luieren en dan vroeg het avondeten en naar bed…..aangezien we morgenochtend al om 5 uur moeten starten….en dus vóór 4 uur wakker moeten zijn voor het ontbijt!

Affijn, ik heb het gevoel dat ik er zo klaar voor ben als ik kan zijn en wilde jullie nogmaals bedanken voor jullie support en een korte impressive geven vanuit Frankrijk!
 
Maarten Barmentlo
Comments