Nieuws‎ > ‎

Ik heb het gehaald!

Geplaatst 22 jun 2010 04:33 door Cor van den Boogaard
Hallo lieve mensen,

Het is me zowaar gelukt! 3 maal heb ik de Alpe d'Huez beklimmen. Tjonge wat een belevenis zeg.

We reden in het donker om 4:30 weg uit het hotel. Het was een mooi opwarmertje naar de start van ongeveer 10 km maar vlak. Uiteindelijk stond er bij de start een lint van 1km aan Alpe d''HuZes deelnemers. Het was nog goed koud. Iets van 6 graden. Ondertussen stond een deel van de vrijwillgers, waaronder Esther, al boven bij 0 graden. Iets later dan 5 uur kwam de massa op gang en daar begon het klimmen. Ik moet zeggen ... ik was best een beetje gespannen.
Ik zat al snel lekker in mijn ritme al was de hartslag wel iets hoger dan tijdens de training. Namelijk rond 167 ipv 162 en de snelheid was ook ietsjes lager. Toen eenmaal de spanning eraf was en ik goed door de eerste 4km was gekomen heb ik tot 3 maal toe in sommige bochten bijna een traantje moeten laten. Ik was daar maar wel die berg op aan het fietsen. Dat had ook heel anders kunnen lopen 1,5 jaar geleden. Maar ik was van elke trap genoten en dat was onderdeel van het doel. De eerste beklimming ging dus best lekker en was in 1:31 boven.
Na een tijdje rillen van de kou beneden kwam toch het zonnetje door. Daar kwam ik mijn ouders tegen en met een knuffel en weer opgewarmd van de goede zorgen beneden ben ik om 9:20 weer van start gegaan. De wat hogere tempratuur gaf me vleugels en ook dat er meer muziek was en er veel mensen langs de kant stonden. Dat was echt genieten en volgens mij heeft er de hele beklimming een grote grijns op mijn toet gestaan. Met dat goede gevoel was ik zelfs in 1:27 boven.
Weer beneden even lekker wat pasta gegeten om toch de verbrande energie weer aan te vullen. Goed laten zakken dat eten, want anders heb je er niets aan, dus om 13:42 van start voor mijn derde beklimming. Ik kon wel merken dat de beentjes al wat hadden gedaan. De hartslag bleef nu wel keurig rond de 160. Zo nu en dan voelde ik mijn rechter knie, maar het was goed te hebben. Ook nu was ik weer enorm aan het genieten en heb af en toe zitten swingen op mijn zadel. Die billen deden inmiddels al wel zeer ;) Na 1:33 had ik mijn zelf gestelde doel zowaar gehaald! En hoe ... van elke meter heb ik kunnen genieten ondanks dat het toch best pittig was.

De Philips film crew heeft alles op de gevoelige plaat vast gelegd. Dus als er meer beelden zijn dan zal ik het laten weten. Nogmaals bedankt voor jullie support! In het totaal heeft de organistatie meer dan 10 miljoen euro opgehaald voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Jullie hoorden daarbij! Geweldig.

Wat een belevenis,
 
Anneloes Dalenoort
Comments