Nieuws‎ > ‎

Gezamelijk door het Zuid-Limburgse land!

Geplaatst 15 apr 2010 00:54 door Cor van den Boogaard
Valkenburg, zaterdag 10 april 2010.

Na twee eerdere trainingen in Zuid-Limburg van de Alpe du6-ers met nogal “Spartaanse verkleed faciliteiten” heeft de organisatie deze zaterdag gezorgd voor de Semi-professionele aanpak. De ontvangst in hotel Huis ter Geul werd voorzien van koffie met Limburgse Vlaai. De calorieën werden ook direcht verbrand op de Dalhemmerberg die langs de Steenkolenmijn omhoog loopt vanuit Valkenburg. In een grote lus door het Limburgse land werden na de Koning van Spanje, Loorberg, Camerig en Vijlenerbos de lege tanks bijgevuld op het Drielandenpunt.

De klassieke foto op het hoogste punt van Nederland werd genomen (een “must have”) en ze waren weer op weg…….naar de serie echte “kuitenbijters”. De combinatie Kruisberg – Eyserbosweg wordt in het profpeloton ook als zeer zwaar ervaren en voor deze ploeg gold het motto: Pijn is fijn….
Die pijn zal zich op 3 juni in harde cash uit laten betalen als de renners toch die laatste extra keer bovenkomen op Alpe d’Huez, daar doen we het voor.

Na de afdaling richting Gulpen werd de Gulpenerberg nog bestormd en de Ingber naar boven gesneld om langs het Sprookjesbos af te dalen via de Sibbegrubbe.
In het hotel lagen de handdoeken klaar na de welverdiende douche. Door de uitsmijter voelde menigeen toch weer capabel genoeg om nog naar huis te rijden.
De ploeg werd vergezeld van de paralympische tandem-er Alfred Stelleman die o.a. als camera-tandem voor de foto’s, route en technisch materiaal zorgden.

Groeten, Joost
Comments