Nieuws‎ > ‎

De Amstel Gold Race 2010

Geplaatst 22 apr 2010 04:52 door Frans van den Hurk   [ 22 apr 2010 08:15 bijgewerkt ]
Door Ron de Laat
 
Vroeg opstaan is niet ongebruikelijk, zeker niet met kleine kinderen, maar heel vroeg opstaan is toch wel weer wat anders; 04:20 ging de wekker en om 05:00 stond Han voor de deur. Rene van der Leeuw had ons het advies gegeven om zeer vroeg aan de start te staan van de AGR 2010- de Amstel Gold Race. Dus we zouden 07:00 uur starten wat uiteindelijk 20 min later werd. Het was prachtig weer maar wel zeer koud. Zo koud dat na 1.5 km van Hulsberg naar Valkenburg mijn vingers al bevroren leken. Maar toen het zonnetje doorkwam werd het heerlijk fietsweer. En daar genoten meer fietsers van. Niet hinderlijk druk, maar wel overal fietsers te zien. Veel gingen voor de 150km variant en een aantal zelfs 250 km, heuvel op heuvel af.
 
En wat is Limburg mooi zeg. Schitterende wegen, dorpjes, heuvels uitzichten… Genieten van de eerste tot de laatste meter. Maar het was natuurlijk ook trainen voor Ad6. Dus stevig klimmen en alles eruit halen wat erin zat. We hebben wel netjes na ieder puist op elkaar gewacht: Rene van der Leeuw, Anne-Marije Worm, Bertie de Vree, Ivo Limpens, Han Kroon, Bart van der Heijden, Eric Derksen en mijzelf natuurlijk. En Limburg ligt vol met puisten van 10 tot 22% hellingsgraad.
 
Uiteindelijk hebben we er ongeveer 7,5 uur over gedaan, gem. 21 km/hr. Iedereen was zeer voldaan en tevreden en dat was natuurlijk wel een Amstel waard. Boven op de Cauberg was een enorme tent geplaatst in de wei van de dichtstbijzijnde boer en onder een grote parasol zaten de coureurs van het goudgele vocht te genieten. 1 glaasje mag wel…Toch? Rond Half 5 zijn we weer huiswaarts gekeerd en ik heb zelf de zondag gebruikt om weer een beetje te herstellen. Het was tenslotte de langste tocht die ik sinds jaren weer gemaakt heb in heuvelachtig terrein. En wat ik inmiddels goed begrepen heb…. Goede rust na een zware training is zeer belangrijk. Super compensatie is het heilige woord en daar wil ik wel in investeren. Op zondag lekker bij familie in de tuin zitten kletsen, eten, drinken en…..super compenseren…Heerlijk.

Kortom, volgend jaar mag ie wel weer…. De AGR 2011, de beste promotie voor het Limburgs toerisme. En terecht, want Limburg is mooi, heel mooi..!Ron de Laat
Comments