Ruben van Os


Helaas heeft iedereen in zijn directe omgeving wel een link met de ziekte kanker. Persoonlijk heb ik een aantal personen uit directe en indirecte kring verloren door de ziekte kanker. Sommige op oudere leeftijd, maar helaas te vaak ook heel jonge mensen in de kracht van hun leven.

 

Het afgelopen jaar zijn we allemaal met beide benen heel vast op de grond gezet nadat bij Mare acute lymfatische leukemie was geconstateerd. Ik ken haar ouders Renso en Fanny al een tijdje, en sinds een jaar of 6 delen Renso en ik de hobby mountainbiken. We hebben de afgelopen jaren met onze gezinnetjes de geboortes van onze kinderen mee mogen maken en daarna een heleboel mooie momenten die kleine kinderen met zich mee brengen. In deze tijd kon ik voor mijn gevoel alleen machteloos toekijken en hopen op positief nieuws. Gelukkig blijven kinderen zichzelf en verdrijft de kinderlijke onschuld in deze periode soms de moeilijke momenten. Met de huidige diagnose van de ALL bij Mare kunnen we nu positief naar de toekomst kijken en veel mooie plannen maken voor BBQ’s, logeerpartijtjes, Plopsaland en zwemmen. Om ook nu nog iets te kunnen betekenen voor elkaar, en ook in de strijd tegen kanker, hebben we het voorstel van deelname aan de Alpe d’Huzes gelijk omarmd. Met dank aan Philips Healthcare is deelname nu ook verzekerd.

 

Met mijn klimmersbeentjes en veel training op mijn fully steel, ga ik de uitdaging aan om minimaal 4x de Alpe te slechten. De andere uitdaging ligt uiteraard in het ophalen van genoeg geld voor de KWF kankerbestrijding. Ik zeg tegen de Alpe: Je ziet ons snel, op naar juni 2013.

 

Ruben van Os