Renso Kuster


Als trotse vader van Mare en Tibeau heb ik het idee opgepakt om Alpe d’Huzes te gaan fietsen. Dit idee is ontstaan tijdens de periode van (chemo-)behandelingen, die Mare hebben geholpen om haar acute leukemie te bestrijden. Het belang van gedegen onderzoek naar het behandelen van kanker werd mij direct duidelijk, toen bleek dat de genezingskansen tegenwoordig vele malen hoger zijn dan 20-30 jaar geleden. Helaas is dit nog geen 100%. En ik wil me graag inzetten om dit percentage in de toekomst wel te bereiken.

Daarnaast heeft mijn deelname ook een persoonlijk doel. Door actief een “afsluiting” van de behandelingsperiode van Mare te creëren, hoop ik daar positief op terug te kunnen kijken.

Als laatste wil ik graag aandacht vestigen op de kanjerketting die Mare heeft geholpen (en nog steeds helpt) in haar behandelingsperiode. Voor iedere (be)handeling krijgt zij een kanjerkraal waarmee zij haar kanjerketting rijgt tot een tijdlijn. In het logo van ons team is de kanjerketting verwerkt en ik zal haar ketting als stimulans tijdens de beklimmingen meenemen.

Ik hoop op uw steun in de periode tot juni 2013.