Marianne de Jong

 

Mijn naam is Marianne de Jong. Ik ben 52 jaar, getrouwd met Richard en heb twee kinderen, Christiaan en Elisabeth. Ik werk sinds 2009 bij Philips Healthcare als senior manager Health, Safety and Environment. In mijn werk probeer ik bij te dragen aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor de medewerkers van Philips Healthcare in Best en te zorgen dat het milieu door onze productie niet geschaad wordt. Philips heeft Health en Well-being hoog in het vaandel staan en ik ben trots dat ik hieraan mijn steentje kan bijdragen voor de medewerkers binnen onze organisatie.

Ik vind het geweldig om aan Alpe d’HuZes mee te doen. Ik ben zelf kankerpatiënt en weet dus wat het is om met deze ziekte te worden geconfronteerd. In december 2010 werd Non Hodgkin (lymfeklierkanker) bij mij vastgesteld. Na een intensieve chemokuur dit voorjaar ben ik er weer bovenop gekomen. Maar ik blijf een kankerpatiënt, die opnieuw ziek kan worden. Al mijn hoop is gevestigd op de medische wetenschap. De doktoren moeten ervoor zorgen dat ik blijf leven. De kennis die zij daarvoor nodig hebben komt uit het onderzoek dat o.a. door het KWF wordt gefinancierd. Het kankeronderzoek moet op volle toeren blijven draaien, zodat ik en met mij zoveel patiënten een grotere kans maak om deze ziekte te overleven. Daarvoor is het noodzakelijk dat er geld beschikbaar komt, veel geld. Met dit evenement kunnen we hieraan bijdragen, door zoveel mogelijk geld te doneren.

Ik durf nog niet te voorspellen hoeveel keer ik de berg op zal kunnen fietsen. Maar de eerste keer draag ik in ieder geval op aan mijn broer Bert die in het voorjaar van 2011 aan kanker is overleden.

 
Comments