Henri Cox

 

Mijn naam is Henri Cox. Op het moment van schrijven (begin december 2011) werkzaam als program manager CME Best en al ruim 25 jaar bij Philips. Fietsen is iets wat ik al langer doe, zo’n beetje 30 jaar. Nooit op wedstrijd nivo, dat heeft mij nooit getrokken, maar wel sportief recreatief.

De laatste jaren ben ik stapje voor stapje in het fiets verenigingsleven gerold. Zodoende ben ik nu al een aantal jaren voorzitter van TWC Brabantia. Een fietsclub met ruim 200 leden, met als thuisbasis Veldhoven. Via deze vereniging ben ik aanraking gekomen met Alpe d’HuZes. Je zou verwachten dat dit dan op het sportieve gebied is, minimaal 6 keer die berg op, maar dat is het juist niet. Degenen die binnen de vereniging deze uitdaging zijn aangegaan komen met heel andere verhalen terug. Verhalen die je vaak met een brok in de keel aan moet horen. Een ding hebben alle verhalen gemeen, deelname heeft ze allemaal erg veel voldoening geven. Vooral om iets te kunnen betekenen in de strijd tegen kanker.

En dat is dan ook precies de reden waarom ik dit jaar de stoute schoenen heb aangetrokken en me ook heb aangemeld. Ik weet dat het veel tijd zal gaan kosten, niet alleen het fietsen maar voornamelijk zo veel mogelijk geld bij elkaar zien te krijgen.

Met betrekking tot dat laatste kan ik nu al mee praten. Ik heb me aangemeld om de fietskleding voor 2012 te regelen. Naast het feit dat we zelf netjes voor de dag willen komen (het is een bekend gegeven dat fietsers ijdeltuiten zijn), willen we ook geld inzamelen met de verkoop van de kleding door deze met een marge door te verkopen. Daar zitten nu al de nodige uurtjes in en dat zullen er nog veel meer worden.

En het trainen dan? Dat zal er voor mij zeker van moeten komen. Ik zal er heel wat voor moeten doen aangezien ik niet een prototype klimmer ben. Dat zijn er trouwens maar weinig met een lengte van 1.93 meter.

 
Comments