Han Kroon

Steun Han! Reactie voor Han

 
 
Voor: Adriaan, Corry, Han S, Henk D, Henk S, Irene B, Irene V, Jeanette, Katja, Ma, Mare, Marian, Petra, Piet P, Raymond, Rieky, Riet, Ton, Wim V.
 
Fietsen tegen kanker … kan dat? Helpt het iets als een stel fietsers op een mooie junidag een aantal maal de Alpe d'Huez beklimmen? De Alpe d'Huez, die 'Nederlandse' berg in Frankrijk, waar jarenlang een Nederlandse pastoor zijn kerkklokken luidde als de Tour de France voorbijkwam. Die berg, waar zoveel Nederlanders een memorabele etappezege in de Tour behaalden. Allemaal mooi en aardig, maar wat helpt het als er op 5 en 6 juni 2013 weer 8000 (...) Nederlanders daar één tot wel zes keer naar boven zwoegen? Hoe zwaar ook, dat fietsen doen veel mensen toch eigenlijk voor hun plezier. Krijgen we daarmee die gevreesde kanker de wereld uit? Nee, natuurlijk niet! Waar komt dan dat ‘krankzinnige’ idee vandaan om met een Philips HealthCare Cyclists team in 2013 voor de derde keer mee te doen aan de Alpe d'HuZes? Een korte terugblik ...

Op 27 maart 2009 stuurde Ron de Laat mij een mailtje over de Alpe d'HuZes. Hij was betrokken bij een deelnemend team van de Rabobank Weerterland en Cranendonck. Misschien een mooi onderwerp om tijdens onze 2e fietsrecorddag om onder de aandacht te brengen? Van het een kwam het ander .... en samen met Ron en vele anderen heb ik van 2010 een heel bijzonder jaar gemaakt met alle activiteiten rond onze deelname aan de Alpe d'HuZes. Een ervaring die ik mijn hele leven niet meer zal vergeten. Met bovendien een indrukwekkende opbrengst van bijna 120.000 euro voor de kankerbestrijding!
 
Ook na 3 juni 2010 bleef het "Alpe d'HuZes virus" aanwezig, je komt er ook nooit meer vanaf.... En na meegeleefd te hebben met de 2011 versie, kwamen we snel tot de conclusie dat we dit in 2012 nog een keer dunnetjes moesten overdoen. Het zou anders worden dan de eerste keer, maar het zeker niet minder bijzonder, en vooral ook emotioneel.

En dan wordt het 2013, en zal ik hopelijk op 6 juni (...) weer aan de start staan van het mooiste evenement wat je kan bedenken. Als afsluiting van een nieuwe periode van geld inzamelen, met een vrijwel geheel nieuw team, opgedragen aan Mare en Raymond.


Laat ik me eerst even voorstellen: Han Kroon, 61 jaar jong, getrouwd, en sinds 1978 woonachtig in het mooie Brabant. Mijn TU-Delft studie technische natuurkunde eindigde al in een medische richting: visuele en auditieve waarneming. Gepromoveerd op de toepassing van spraaktechnologie in hulpmiddelen voor gehandicapten (sprekende schrijfmachine) kwam ik terecht bij Philips Healthcare. Gedurende ruim 28 jaar heb ik bij diverse afdelingen allerlei functies bekleed met als rode draad beeldkwaliteit en patiëntdosis van röntgensystemen. Op 1 januari 2012 heb ik deze periode afgesloten met een vroeg pensioen. Dat biedt mogelijkheden om opnieuw mee te doen aan de Alpe d'HuZes.

Samen met de andere deelnemers en weer veel vrijwilligers begin ik aan mijn derde Alpe d'HuZes belevenis. Nog 7 maanden te gaan ...
 
Het doel is hetzelfde als in 2010 en 2012: samen gaan we een enorm bedrag ophalen vóór onderzoek naar de bestrijding van kanker en de begeleiding van kankerpatiënten. En dat is alleen maar mogelijk met de morele en financiële steun van familieleden, vrienden, kennissen en Philips Healthcare collega’s. Daarvoor nu reeds bedankt!
31 oktober 2012