Eugene van Berkel

Steun Eugene! Reactie voor Eugene


Alpe d'Huez... De Nederlandse berg. Gek eigenlijk, dat die berg zoveel losmaakt bij niet alleen Nederlanders, maar vele wielerliefhebbers. Wat is er zo magisch aan die bult? Wat maakt dat hij afschrikt en aantrekt tegelijk? Er zijn genoeg bergen in en rond de Alpen die op basis van stijgingspercentage, uitzicht, aantal bochten of goede koffie op de top minimaal gelijkwaardig zijn. Misschien moet je het dus gewoon ervaren. Het kreng (want dat wordt het toch op een gegeven moment) bedwingen en genieten van de triomf.

 

Ik ga het allemaal nogal onverwacht meemaken en mis dus een fors deel van de gefocusde voorbereiding die mijn teammaatjes er de afgelopen maanden op hebben zitten. Toch vervang ik met alle plezier Eric Suijs die helaas als gevolg van een blessure moet afhaken (sterkte Eric!). Samengevat zijn het 3 zaken die me daarin motiveren: In de eerste plaats heeft een kankerpatient het tijdstip van ziek worden ook nooit voor het zeggen, dus waarom moeilijk doen als je weet dat je figuurlijk wel een bergje kan verzetten. Verder is het grote doel natuurlijk zo veel mogelijk geld ophalen en tot slot is er de sportieve uitdaging. 

 

Helaas kent iedereen in zijn of haar omgeving wel verhalen van dichtbij en ver weg van vrienden, familie, collega's of kennissen die dagelijks de strijd aan moeten gaan met het 7 koppige monster dat we kanker noemen. Ik ook en al is mijn persoonlijke bijdrage een druppel, als het bijdraagt om 1 patient het een klein beetje aangenamer te maken, is het me de inspanning dubbel en dwars waard. Na een goede maaltijd en een nachtje slapen ben ik de meeste pijn weer kwijt en dat geld niet voor de échte strijders, jammer genoeg.

 

Zoals hierboven staat ben ik dus Eugene van Berkel wat op de fiets al snel Eus wordt. Ik ben bij Randstad werkzaam als programma manager en vanuit die rol verbonden aan onze klant Philips waar we diverse vormen van dienstverlening implementeren en ontwikkelen. Ik ben 41 jaar, getrouwd met Marion en heb 2 grote hobbies: Fietsen en reizen.

 

Van origine ben ik mountainbiker, maar voor de broodnodige wegkilometers heb ik dit jaar toch ook een racefiets aangeschaft (niet heel onhandig met de Alpe d'huzes in het vooruitzicht). Met diverse mountainbike clubjes en vrienden al veel plekken in Europa gezien. Winterberg, Eifel, Alpen en absolute favoriet: Italië (bergen en pasta, wat wil je nog meer??) Toch vind ik Limburg ook nog steeds een prachtige fietsomgeving en kijk jaarlijks uit naar de Bart Brentjens Challenge. Met de Hollandse weersomstandigheden een echte kuitenbijter.

 

Ik ben langzaam (maar na de uitnodiging iets sneller) aan het wennen aan de racefiets en hoop met de trainingen goed gedoseerd zo fit mogelijk aan de start te verschijnen en te pieken om samen met vele vele anderen een mooie dag te beleven, geld in te zamelen en een hart onder de riem van de andere strijders te steken.

 

Helpen jullie ook?

 

Thanks

 

Eus 

 
Comments