Eric Suijs


Wie heeft er niet mee te maken? Zelf ben ik gelukkig nog gezond, maar om me heen worden steeds vaker mensen getroffen worden door kanker. Sommige mensen genezen, maar helaas zijn er veel die de ziekte niet overwinnen. Je voelt je elke keer zo machteloos. Ik ben geen briljante arts of medisch onderzoeker, dus aan de genezing van kanker kan ik niet rechtstreeks bijdragen. Ik kan wel een aardig stukje fietsen, dus ben ik erg blij met de kans die ik krijg om met het Philips Healthcare team deel te nemen aan de Alpe d’HuZes. Door zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen kan ik een bijdrage leveren aan het bestrijden van deze vreselijke ziekte, en daar kunnen jullie bij helpen! 

Laat ik me even voorstellen: Mijn naam is Eric Suijs, ik woon in Rosmalen, ben 42 jaar oud en woon al zo’n twintig jaar samen met Brigitte. Samen hebben we twee kinderen: Jeroen (9 jaar) en Luuk (7 jaar). Ik werk als Systeem Architect bij BU Interventional X-Ray, en inmiddels al weer 15 jaar bij Philips waarvan 8 bij Healthcare. Ik doe verschillende duursporten (voornamelijk omdat ik veel te onhandig ben voor alle andere sporten ;-), zo zit ik in de koude wintermaanden op de mountainbike, de rest van het jaar op de racefiets, en probeer ik elk jaar een halve marathon te lopen, het liefst die in Eindhoven. 


Wielrennen is mijn grote passie. Ik heb al heel wat kilometers weggetrapt met mijn vaste fietsclubje, en heb altijd veel plezier tijdens onze ritten op woensdag avond en zondag ochtend. Het liefst fiets ik bergop! Wij gaan meestal in de bergen op vakantie in Oostenrijk of Italië, en dan gaat mijn racefiets altijd mee. Verder rijd ik eens in de paar jaar met mijn fietsmaten een toertocht in het buitenland, zoals Les Trois Ballons en afgelopen jaar de Dolomietenmarathon. Ook al doet het soms pijn om tegen een berg op te fietsen (vooral als je er al een paar achter je kiezen hebt), het gevoel dat je krijgt op de top en als je zo’n tocht uitrijdt maakt dat helemaal goed.

Toen ik hoorde van de plannen van Han Kroon en Ron de Laat om met een Philips team mee te doen aan de Alpe d’HuZes heb ik wel even getwijfeld: ik heb de Alpe d’Huez een paar keer eerder beklommen, en het is echt een zware klim. En dat zes keer? 6600 hoogtemeters op een dag?! Dat zijn er veel meer dan ik ooit gedaan heb, sterker nog, volgens mij is dit zwaarder dan zowat elke bergetappe in de Tour de France. Maar aangemoedigd door mijn vriendin en mijn fietsmaten had ik al snel besloten mee te doen aan deze uitdaging. De Alpe d’HuZes zal zwaarder zijn, en zal meer pijn doen dan alles wat ik tot nu toe heb gefietst, en ik zal veel meer afzien dan in elke voorgaande tocht. Maar na afloop zal ik me ook veel beter voelen dan na elke voorgaande tocht omdat ik nu niet voor mezelf fiets, maar voor al die mensen die te maken krijgen met de gevolgen van kanker. 

Comments